اگر CMS شما به صورت پیشفرض این کار را نمیکند، معمولا افزونههایی هستند که نقشه سایتتان را برایتان ایجاد میکنند. ابزارهای زیادی برای تهیه نقشه سایت بهصورت آنلاین وجود دارد که بهجز تهیه نقشه سایت امکانات دیگری را نیز به کاربران خود میدهند. از جمله این ابزارها میتوان به سایت XML-sitemaps.com اشاره کرد که سایتی است که بهصورت رایگان و با چند کلیک ساده ، نقشه سایت کاملی به شما ارائه میدهد. وقتی صحبت از بودجه کرول میباشد اگر لینکهایی داشته باشید که قرار نیست ایندکس شوند و دارای تگ noindex هستند هیچ نیازی ندارید که آنها را در داخل نقشه سایت قرار دهید. مطابق تصویر زیر مطئمن شوید گزینه “نقشه های XML سایت” در وضعیت روشن باشد، پس از ذخیره تغییرات سایت مپ وب سایت تان ایجاد و آماده استفاده است.
- من یک سایت فروشگاهی دارم و متاسفانه در هاستینگ مشکلاتی بوجود اومد و سایت من خوابید و بک آپ و چیزی تحوی من ندادند.
- اگر برای شما فهرست شدن آن صفحات مهم است بایستی برای رفع مشکل اقدام کنید.
- دستور sitemap در فایل robots.txt یک روش برای نشان دادن نقشه سایت به موتور جستجو است.
- از آنجا که گوگل توجه چندانی به برچسبهای ، و ندارد، توصیه میکنیم که آنها را در نقشه سایت خود قرار ندهید.
- افزونه Yoast خودش برای شما سایت مپ می سازه و نیازه به استفاده از افزونه های دیگه نیست.
در مجموع باید گفت که بهترین کار این است که تمام صفحاتی که محتوای بیکیفیت یا بیارزش دارند را باید از سایت و نقشه سایت حذف کرد. البته باید دقت کرد که پس از انجام این کار، باید تمام لینکهای داخلی منتهی به این صفحات را نیز حذف کرد. درصورتی که قصد دارید برای سایت وردپرسی خود سایت مپ تهیه کنید می توانید از افزونه Google XML Sitemaps برای ساخت یک نقشه سایت حرفه ای بر روی سیستم وردپرس استفاده کنید.
سایت مپ XML
هنگامی که شما نقشه سایت را با صفحات noindex و بلاک شده به گوگل ارائه می دهید، هم زمان دارید به او می گویید “این صفحه مهمه، ایندکسش کن” و “اجازه نداری این صفحه را ایندکس کنی” . البته این موصوع با آپدیت گوگل سرچ کنسول در سال 2018 رفع شد. شما امروزه می توانید در بخش Index Coverage صفحات ایراد دار را بررسی کنید. در صورتی که می توانید، ایرادات این صفحات را رفع کنید اما اگر قادر نبودید مشکل را برطرف کنید بهتر است آن ها را noindex کنید تا روی کیفیت کلی صفحه تاثیری نگذارد. البته شما می توانید با دنبال کردن ساختار کد، نقشه سایت XML را به صورت دستی نیز نقشه سایت ایجاد کنید.
بهینه سازی نقشه سایت و تاثیر آن در سئو سایت
گوگل و دیگر موتورهای جست و جو از روش های مختلفی برای پیدا کردن صفحات مختلف سایت های ما استفاده میکنند. اما در عین حال خودمان هم میتوانیم به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو در این زمینه کمک کنیم تا اطمینان حاصل شود که صفحات مهم سایت ما ایندکس شدهاند. تهیه نقشه سایت و ثبت آن در گوگل یکی از راه هایی است که میتوان از طریق آن اطمینان حاصل کرد که گوگل تمامی صفحات مهم سایت ما را ایندکس کرده است. از آنجا که نقشههای سایت XML آسانتر هستند و به طور معمول به درک کمتری در دنیای بازاریابی نیاز دارند ابتدا به توضیح اینها میپردازیم. XML مخفف Extensible Markup Language یا زبان نشانهگذاری قابل توسعه میباشد. XML به طور معمول برای لیستهای URLها و اطلاعات مرتبط با آنها استفاده میشود.
معرفی نقشه سایت به سرچ کنسول گوگل
سایت شما میتواند یک نقشه سایت برای صفحات، یک نقشه برای تصاویر و یک نقشه برای ویدیوها داشته باشد. نحوه ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول را در ادامه توضیح خواهیم داد. سایت مپ ها، فایل کوچکی هستند که حکم یک نقشه راه را برای خزندههای موتورهای جستجو بازی میکنند تا بتوانند صفحات سایت ما را پیدا و ایندکس کنند.
بنابراین هر صفحهای که میخواهید به وسیله جست و جوی گوگل یا دیگر موتورهای جست و جو پیدا شود، باید در آن قرار بگیرد. قسمت بعدی که برایتان باز می شود، شما را قادر می سازد تا محتوا را از نقشه سایت خودتان حذف کنید. شما می توانید گزینه include categories را فعال کنید و دسته بندی محصولات را هم به نقشه سایتتان اضافه کنید.
سایت مپ XML به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو میگوید که دقیقاً چه صفحاتی و چه محتواهایی ایندکس شوند. اگر سایت تان سیستم مدیریت محتوای اختصاصی دارد و به طور خودکار هم هیچ افزونه ای برای ساخت سایت مپ در آن تعبیه نشده، کمی کارتان ساخته شده و باید به سراغ راهکار بعدی بروید. یکی از ساده ترین راه هایی که برای ایجاد سایت مپ وجود دارد، استفاده از افزونه سایت مپ است.