برای وبسایتهای با تعداد صفحات کم به علت آسانی بهتر است از HTML sitemap استفاده شود. طبق تجربه بارها ما دیده ایم که وبمسترها از شنیدن نقشه سایت XML وحشت کرده اند. نام آن به گونه ایست که از نظر آنها، ساخت آن نیاز به کدنویسی فراوانی دارد.
در دوره آموزشی افزونه Yoast به شما در رابطه با همه امکانات این افزونه قدرتمند توضیح خواهیم داد و این بحث نیز اهمیت ویژه ای برای ما دارد. داشتن نقشه سایت برای سئو وبسایت ضروری بوده و گوگل نیز اولویت را بر روی سایت مپ شما می گذارد. در قسمت بعدی، شما می توانید تیک گزینه Add sitemap URL to the virtual robots.txt file را فعال کنید تا آدرس سایت مپ که به وسیله خود وردپرس ساخته شده است را در فایل rebots.txt قرار دهید. یکی دیگر از روش های ایجاد سایت مپ برای سایت های وردپرسی، استفاده از افزونه Yoast است.
پس از این شما قادر خواهید بود که فرکانس و اولویت مطلب نقشه سایت خودتان را تنظیم کنید. در صورتی که این مقادیر را تغییر دهید، موتورهای جستجو آن را به عنوان نکته ای در نظر می گیرند که بر اساس معیارهایشان می توانند آن ها را دنبال کنند و یا نادیده بگیرند. البته شما برای پیکربندی هم می توانید از آدرس زیر اقدام کنید. اگر بلد نیست سایپ مپ ایجاد کنید، اصلا نگران نباشید، ما صفر تا صد ایجاد نقشه سایت را هم در سایت های وردپرسی و هم در سایت هایی که با زبان های php و asp ایجاد شده اند، آموزش خواهیم داد. اگر سایت شما وردپرس است برای ساخت سایت مپ در وردپرس، می توانید از افزونه سئوی یواست استفاده کنید.
- همانطور که توضیح دادیم ساخت نقشه سایت و ثبت آن در گوگل امری ساده و آسان است.
- به این ترتیب تمامی فایل ها، برگه ها و صفحات سایت با سرعت بیشتری ایندکس میشه.
- حال می توانید با مثلا غیر فعال کردن نمایش نوشتهها در نتایج جستجو این بخش از وب سایت را از نقشه سایت حذف کنید.
میتوانیم بگوییم که هر سایتی برای پیشرفت و ارتقاء رتبه خود در گوگل به این فایل نیاز خواهد داشت و این مورد تقریبا الزامی است. یکی از بهترین افزونه های ساخت نقشه سایت یا sitemap در وردپرس افزونه Yoast SEO میباشد. همینطور در ادامه و در مقاله آموزش ساخت سایت مپ، با ساخت دستی نقشه سایت، ساخت اتوماتیک آن (در وردپرس و جوملا و دیگر csm ها) و ابزار های لازم آشنا میشوید. علاوه بر آن میتوانید با ابزار های معرفی شده در مقاله مذکور، از معتبر بودن سایت مپِ وب سایت خود اطمینان حاصل کنید. برای این کار کافی است وارد گوگل سرچ کنسول شوید و به بخش Sitemaps بروید. سپس آدرس فایل نقشه سایتتان را در قسمت مربوطه وارد کنید و دکمه Submit را بزنید.
همچنین در نقشه سایت، اهمیت تمام صفحات با هم برابر نیست و گوگل از این طریق، صفحات مهم ما را هم شناسایی میکند. به خاطر اهمیتی که نقشه سایت در سئو و بهینهسازی سایت دارد، در این مقاله به سراغ نقشه سایت رفتیم. قرار است که در ابتدا، بهصورت کامل با ساختار، عملکرد و انواع نقشه سایت آشنا شویم. در ادامه یاد میگیریم که چطور نقشه سایت بسازیم و آن را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنیم. پس اگر میخواهید آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس و معرفی سایت به گوگل را یاد بگیرید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
چگونه صفحات بی ارزش را از نقشه سایت حذف کنیم؟
در ابزار سرچ کنسول ، در منوی Crawl ، در بخش sitrmaps می توانید آدرس نقشه ی سایت خود را وارد کرده و به گوگل معرفی کنید. این یکی از مشکلات وبسایتهای فروشگاهی بزرگ است که صدها و هزارها صفحه مختلف برای محصولات گوناگون دارند و نمیدانند چگونه این مشکل بزرگ را حل کنند. یکی از راهحلها میتواند جداسازی قسمتهای مختلف سایت و ایجاد نقشه سایت XML جداگانه برای هر قسمت باشد. پس از اینکه تغییرات را بروزرسانی(پابلیش) کنید آدرس صفحه از نقشه سایت حذف خواهد شد. برای اطمینان بیشتر اگر سورس HTML صفحه را بررسی کنید متای “robots” با مقدار “noindex” را مشاهده خواهید کرد که به موتور جستجو می گوید این صفحه را ایندکس نکند.
۱. ایجاد نقشه سایت در وردپرس
اطمینان حاصل کنید که این گزینه در حالت «روشن» قرار دارد و سپس تنظیمات تغییر یافته را ذخیره کنید. حالا دیگر سایت مپ وبسایت شما توسط این افزونه به صورت خودکار تهیه میشود. با کلیک بر روی علامت سوال کنار این گزینه، میتوانید آدرس ذخیره شدن سایت مپ سایت خود را ببینید. افزونه یوست معمولاً به شکل خودکار این فایل را در روت دایرکتوری سایت شما آپلود میکند تا به راحتی بتواند در اختیار ربات های گوگل و دیگر موتورهای جست و جو قرار بگیرد.
آموزش کامل سئو
برای بررسی این صفحات میتوانید از ابزاری مانند Ahref استفاده کنید. تمام صفحات موجود در نقشه سایت باید صفحات محوری و قابل ایندکس باشند. اما برخی صفحات به مرور زمان و به خصوص اگر مطالب زیادی در سایت باشد وارد نقشه سایت میشوند که لزوما از کیفیت و ارزش زیادی برخوردار نیستند. دکمه Export را بزنید و فایل را با نام sitemap.xml ذخیره کنید و آن را در پوشه public_html سایت بارگذاری کنید. البته گوگل اعلام کرده که عملا تگ را نادیده میگیرد، زیرا معمولا وبمسترها آن را به درستی آپدیت نمیکنند.