علاوه بر این بهترین روش سئو تصاویر استفاده از اسکیما تصاویر براساس ساختار JSON – LD می باشد. برای وبسایت های بزرگ که URL آنها خیلی زیاد است میتوان فایل های نقشه سایت متفاوت و جداگانه ای با توجه به ماهیت و بخش های سایت داشته باشید. نقشه سایت هم انواع متفاوتی دارد که در ادامه به تعدادی از آن اشاره می کنیم. نقشههای سایت فردی (یکی برای هر سایت) که همه در یک مکان قرار دارند. در ادامه نحوه ایجاد این فایل از طریق برخی از روشهای ذکر شده را به شما آموزش میدهیم. میتوانید فایل متنی را به دلخواه نامگذاری کنید، اما باید توجه داشته باشید که باید پسوند این فایل txt باشد.
هرگز سعی نکنید موتورهای جستجو را با ایجاد نقشه جدید و یا مواردی از این دست گول بزنید تا صفحات شما را مجددا ایندکس کنند. این کار میتواند بسیار ریسکی و خطرناک باشد و گوگل به راحتی این آپدیتها را رصد میکند و اگر ارزش جدیدی به سایتمپ شما افزوده نشود میتواند برای رتبه و ایندکس شدن سایت شما مشکلآفرین شود. قبل از ثبت نقشه سایت بهتر است آن را تست کنید و با کلیک بر روی Test میتوانید ارورهایی که ممکن است باعث بروز مشکلاتی در ایندکس صفحات میشوند را پیدا و برطرف کنید.
- فکر میکنم 50 هزارتا URL مختلف، مشکلی در ثبت سایت مپ ایجاد نمیکنه تا جایی که خاطر دارم امکان ثبت بیش از 50 هزار آدرس تو سایت مپ هم وجود نداره.
- در صورتی که نقشه سایتتان از یکی از این دو مورد بزرگتر شود، باید با دسته بندی مطالب در نقشههای مختلف سایت هریک را بصورت جدا در موتورهای جستجو ثبت کنید.
- نقشه سایت گوگل نیوز خود را با مقالات جدید به روزرسانی کنید.
- با این حال، اگر برچسبهای noindex اتفاقی در سایتتان داشته باشید، ممکن است برخی صفحات از نقشه سایت کنار گذاشته شوند.
اضافه کردن نقشه سایت در وب مستر تولز این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که علاوه بر معرفی به گوگل خطاهای نقشه را به شما بازگو کند و این خطاها را رفع کنید. نقشه سایت، هویت سایت شماست و باید بدانید چگونه آن را ایجاد کنید و ارتقا دهید تا بهترین نتیجه را از آن بگیرید. از همین الان شروع کنید و این موارد گفته شده را به عنوان یک تمرین سئو انجام دهید و نتایج آن را رصد کنید. در صورتی که همه مراحل را به درستی انجام داده باشید در قسمت “Submitted sitemaps” مشخصات سایت مپ را مشاهده خواهید کرد.
همانطور که پیدا کردن یک مکان بدون استفاده از آدرس و نقشه میتواند دشوار باشد، گاهی برای گوگل نیز دشوار است که همهی صفحات یک سایت را بدون دسترسی به نقشه سایت یا سایت مپ پیدا کند. یک نقشه سایت خوب میتواند گوگل را به صفحات مهم سایت شما هدایت کند. ساخت سایت مپ برای سئو سایت شما بسیار مهم است زیرا به گوگل این امکان را میدهد تا صفحات مهم سایت شما را حتی اگر از لینکهای داخلی به درستی استفاده نکردهاید، بررسی و ایندکس کند. سایت مپ یا sitemap در واقع، فایلی است که لیستی از مهم ترین محتواهای موجود در سایت را دربردارد تا کراولر های موتورهای جستجو بتوانند به راحتی سایت را ایندکس کنند.
این برنامه برای مک، ویندوز و اوبونتو عرضه شده و با استفاده از نسخه رایگان آن میتوانید تا ۵۰۰ صفحه را در سایت مپ خود قرار دهید. ساختار لینک سازی داخلی سایتتان از حالت مناسبی برخوردار نیست و صفحات بدون لینک زیادی دارید. در مرحله بعدی، توضیحات بیشتری به شما نشان داده می شود که از طریق این قسمت می توانید صفحات را به صورت دستی هم به نقشه سایت خودتان اضافه کنید. البته بیشترین کاربرد این بخش زمانی است که شما بخواهید صفحات HTML را جدا از وردپرس به نقشه سایت خودتان اضافه کنید. گزینه Try to increase the execution time limit to نیز وجود دارد که حداکثر زمانی است که فایل نقشه سایت می تواند بارگذاری شود (این عدد به ثانیه محاسبه می شود). بخشی به نام basic options وجود دارد که شما می توانید تیک موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ را فعال کنید و به این روش بروز رسانی سایت خودتان را اطلاع دهید.
سریع تر سایت مپ خود را بسازید!
البته Excluded items نیز وجود دارد که شما را قادر می سازد تا دسته بندی را از نقشه حذف کنید. در کل این کار می تواند در سئو سایت فروشگاهی شما تاثیر زیادی داشته باشد. مزیتی که افزونه yoast دارد، این است که به صورت پیش فرض نقشه های مختلفی را برای انواع محتواها ایجاد می کند.
برای این کار درخواست GET را در مرورگر خود یا خط فرمان به این آدرس ارسال کرده و URL کامل نقشه سایت را مشخص کنید. گوگل URLها را به ترتیبی که در نقشه سایت شما ظاهر میشوند بررسی نمیکند و این فرایند به صورت رندوم انجام میشود. مثلا اگر دو نسخه از یک صفحه دارید، تنها موردی را که ترجیح میدهید در نتایج جستجو نشان داده شود را در این فایل فهرست کنید. نقشه سایت میتواند حداکثر URL داشته باشد و نباید بیش از 50 مگابایت فشرده شود. پس از یک فایل فهرست بهینه برای فهرست کردن تمام نقشههای سایت استفاده کنید. به طور کلی گوگل از چند فرمت نقشه سایتپشتیبانی میکند که در ادامه هر یک از آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
روش های مختلفی برای ایجاد نقشه سایت وجود دارد، برخی پلتفرم ها اینکار را به صورت خودکار انجام می دهند، در برخی دیگر باید پلاگین مربوطه را نصب کنید. در هر صورت باید بدانید که نقشه سایت یک فایل ایستا و ثابت نیست و دائما در حال تغییر است، به همین دلیل بایستی از ابزارهایی که اینکار را به صورت خودکار انجام می دهند استفاده کنید. وقتی شما نمی خواهید صفحه ای را ایندکس کنید معمولا از تگ متا ربات “noindex,follow” استفاده می کنید. این موضوع از ایندکس صفحه توسط گوگل جلوگیری می کند استفاده از این تگ برای صفحاتی که در سایت مهم هستند اما شما نمی خواهید گوگل آن ها را نشان دهد بسیار مفید است (ورود کاربر، ثبت نام و …).
جمع بندی
همانند فرمت نقشه سایت استاندارد، فایل ایندکس نیز شامل تگهای الزامی و اختیاری است. در یک فایل ایندکس معتبر نیز کدهای XML با تگ آغازین استاندارد شروع میشود. این تگ با تگ “” دنبال خواهد شد که حاوی صفت “xmlns” است که طرح کلی XML فایل ایندکس را تعریف میکند. فایل نقشه سایتی که در دایرکتوری ذخیره شده است، تنها میتواند آدرسهایی را نشان دهد که در آن دایرکتوری یا زیر دایرکتوریهای آن ذخیره شدهاند. آدرسهای موجود در دایرکتوریهای موازی، دایرکتوریهای والد، Subdomain های مختلف یا آنهایی که از پروتکل متفاوت استفاده میکنند مرجعهای معتبری نیستند.
فرمت نقشه سایت چیست؟
به طورکلی نقشه سایت یا Sitemap یک نسخه نشانهگذاری شده از سایت شماست. سایت مپ یک فایل .xml است که شامل آدرس تمامی صفحات، میزان با اهمیت بودن آنها، لینکهای سایت و آخرین زمان بروزرسانی سایت است که برای معرفی سایت به موتورهای جستجو استفاده میشود. موتورهای جستجو از نقشه سایت XML استفاده میکنند تا ساختار سایت ها را یاد بگیرند. باید به خاطر داشته باشید که قرار دادن URL صفحات سایت در سایت مپ، حضور سایت در ایندکس های جستجو را تضمین میکند.