نقشه سایت چیست؟ تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است؟ رادزاد
انتشار: تیر 23، 1403
بروزرسانی: 23 خرداد 1404

نقشه سایت چیست؟ تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است؟ رادزاد

می توانید از یک ابزار آنلاین تولیدکننده نقشه سایت مانند xml-sitemaps.com استفاده کنید. این ابزارهای رایگان برای شما یک فایل XML را که می توانید به عنوان نقشه سایت از آن استفاده کنید، می سازند. به عبارت دیگر، اگر لینک سازی داخلی شما اصولی باشد، احتمالا شما به نقشه سایت نیاز ندارید و به سئو سایت شما آسیب نخواهد رسید، اما استفاده از نقشه سایت در هر شرایطی توصیه شده است.

وب سایت هایی که تازه راه اندازی شده اند و هیچگونه لینک ورودی ندارند. نقشه سایت یک فایل XML است که URL های یک سایت را لیست می کند. لیستی از صفحات Excluded یا کنار گذاشته شده نمایش داده می شود که بیشترشان احتمالا صفحاتی هستند که عمدا لحاظ نشده اند. اما با بررسی این لیست ممکن است به صفحاتی بربخورید که به صورت تصادفی در این لیست قرار گرفته اند. رفع ایرادات رایج وبسایت که روی نقشه سایت اثر می گذارند. اگر تا الان روی سئوی سایتت کاری نکردی، بهتره که از همین امروز شروع کنی.

  • به طور معمول سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس به صورت لحظه ای این آدرس را تولید میکنند.
  • نقشه های سایت نمی توانند بیش از 50 هزار URL را در خود ثبت کنند.
  • این موضوع با عنوان نقشه سایت شناخته نمیشه و بهتره با عنوان نقشه اختصاصی گوگل جستجو کنید.
  • اگر بخواهید که نقشه سایتتان را در اختیار موتورهای جستجو قرار دهید، بهتر است که از قالب XML استفاده کنید، چرا که بیشتر موتورهای جستجو برای خواندن نقشه سایتتان، قادر به درک این زبان هستند.
  • فرض کنید که بخواهید از کرج در غرب تهران به یک مراسم مهم در تجریش بروید که در شمال شرق تهران قرار دارد.

امیدواریم اطلاعات ارائه شده برای شما کاربردی بوده و به موفقیت شما در سئو کمک کند. در این مقاله نگاهی جامع و کاربردی به مفهوم نقشه سایت داشتیم؛ ابتدا تعریفی از نقشه سایت ارائه کردیم و سپس کاربرد و نحوه ساخت نقشه سایت را به صورت ویدیویی آموزش دادیم. در انتها به صورت موردی چند نقشه سایت را به صورت نمونه بررسی کردیم. اگر هنوز درباره ساختار سایت مپ ابهام دارید، این بخش از مقاله می تواند به سوالات شما پاسخ دهد. آدرس صفحه، اولویت، نرخ به روزرسانی و آخرین تغییر برای همه سایت ها یکسان نیست و بر اساس اولویت کسب و کار تعیین می شود.

گزارشات گوگل سرچ کنسول را در بخش Sitemap آنالیز کنید

همه این صفحات توسط گوگل ایندکس شده اند و تفاوت آنها در حضور یا عدم حضور در نقشه سایت خواهد بود. به عنوان مثال، گوگل به طور گسترده ای صفحات وب را از طریق لینک ها پیدا می کند. و اگر سایت شما بانام تجاری جدیدی است که هنوز به خوبی به آن ها لینک داده نشده و دارای تعداد انگشت شماری لینک خارجی است، سایت مپ کمک زیادی در پیدا کردن صفحات سایت شما توسط گوگل ایفا خواهد کرد. عدم ورود خزنده ها ممکنه از robots.txt باشه و باید دقیق تر بررسی بشه. اینکه تعداد برچسب ها اینقدر بیشتر از تعداد مقالات باشه اصلا درست نیست. اگر قراره این برچسب ها بعدا توی سئو شما تاثیر مثبت داشته باشه و از اونها ورودی بگیرید توی نقشه سایت هم بهتره که باشن.

از نقشه سایت در کنار RSS/Atom Feeds استفاده کنید.

در غیر اینصورت، گوگل هشدار می دهد که بروزرسانی تاریخ ها در صفحاتی که تغییر نیافته اند می تواند به عنوان یک شیوه نامطلوب به نظر برسد. اگر صفحه ای یا صفحاتی را در robots.txt مشخص کرده اید تا خزش نشوند یا از برچسب ″noindex″ در متا تگ صفحه استفاده می کنید، نباید آن صفحه در نقشه سایت شما وجود داشته باشد. در غیر این صورت، شما درحال ارسال پیام های متناقض و گمراه کننده به گوگل هستید. برای مثال نقشه سایت شما به ۵۰۰۰ صفحه لینک داده شده است. اما وقتی به گزارش سرچ کنسول نگاه می کنید، سایت شما تنها ۲۰۰۰ صفحه ایندکس شده دارد.

برای اطلاعات دقیق تر در مورد افزونه های وردپرس و کارایی هرکدام پیشنهاد میکنیم از سایت های تخصصی که در این حوزه فعالیت میکنند استفاده کنید. احتمالا در قالب یا یکی از افزونه های شما خطایی وجود دارد که این صفحه به درستی تولید نمیشود. پیشنهاد میکنیم از طریق فایل wp-config.php وضعیت debug را فعال کنید تا خطاهای موجود به شما نمایش داده شود.

آیکون نمودار که در گوشه پایین سمت راست دیده می شود، ما را مستقیماً به بخش Coverage متصل می کند که گزارش دقیق تری از وضعیت دسترسی و ایندکس ربات های گوگل به هر صفحه از سایت ارائه می کند. در نسخه پیشین گوگل سرچ کنسول در صورتی که هر کدام از آدرس های موجود (URL صفحات) در سایت مپ ایرادی داشتند در همین بخش نمایش داده می شد اما در حال حاضر تمامی این خطاها به بخش Coverage منتقل شده است. زمانی که شما سایت مپ خودتان را در سرچ کنسول ثبت می کنید، به گوگل کمک می کنید تا با سرعت بیشتری مطالب شما را ایندکس کند. قسمت بعدی که برایتان باز می شود، شما را قادر می سازد تا محتوا را از نقشه سایت خودتان حذف کنید. شما می توانید گزینه include categories را فعال کنید و دسته بندی محصولات را هم به نقشه سایتتان اضافه کنید. البته Excluded items نیز وجود دارد که شما را قادر می سازد تا دسته بندی را از نقشه حذف کنید.

اگر از وردپرس استفاده میکنید خودش این کار رو انجام میده و فقط کافیه که نقشه سایت رو دوباره به روزرسانی کنید. پیشنهاد میکنم که این اطلاعات را از نسخه جدید گوگل وبمستر و بخش index coverage دنبال کنید. خودم هم که ادرس سایت مپ را وارد میکنم به جای اینکه نقسه سایت برایم لیست شود، صفحه اول سایت لود میشود. این کار هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمیکند و با توجه به امکانات و سرعت بهتر افزونه XML Sitemaps به نظرم کار درستی هم هست.

امیدوارم با راهنمایی های شما بتوانیم این مورد را نیز حل کنیم. اومدم قالب را به قالب اصلی وردپرس تغییر دادم اما بازم همین ارور را میده. منظورتون اینه که لیست همه سایت هایی که به وبسیما بک لینک دادن رو بنویسم براتون؟! ما هیچ بک لینکی خریداری نکردیم همه رو سایت ها به دلایل مختلف خودشون لینک دادن.