اما گوگل نمیتواند تمام محتواهای موجود را به این روش پیدا کند. اگر صفحهای وجود داشته باشد که از صفحات شناخته شده به آن لینک داخلی داده نشده باشد، گوگل قادر به پیدا کردنش نخواهد بود. با وارد کردن آدرس URL سایت در این قسمت ، بهراحتی نقشه سایتتان را وارد webmaster tools کردهاید. هر چه سایت مپ شما کوچکتر باشد یعنی سرور سایت خود را کمتر دچار تنش کردهاید.
- دقت داشته باشید که ساخت و ثبت نقشه سایت در کنسول موتورهای جستجو مزایای فراوانی به همراه دارد.
- تمامی صفحاتی که میخواهید به گوگل نشان ندهید را باید در یک فایل مشخص به گوگل اطلاع دهید.
- حتی اگه آدرس صفحه ای رو ریدایرکت کنین از اون جایی که url جدید در نقشه سایت وجود داره موتورهای جستجوی گوگل سریع تر متوجه این تغییر میشن و صفحه جدید رو ایندکس میکنن.
- به شما اطلاعاتی از مرکز وبمستر گوگل میدهد؛ شما میتوانید برای مثال به فعالیت ربات گوگل دسترسی یابید.
در صورتی که نقشه سایت نداشته باشید باز هم امکان ایندکس صفحات وجود دارد، اما وجود نقشه سایت کار را برای اسپایدرها راحتر خواهد کرد و آنها می توانند سریعتر به صفحات مهم وب سایت تان دسترسی داشته باشند. نکته مهمی که باید آن را رعایت کنید، این است که قبل از ثبت نقشه سایت در گوگل، باید مشکلات مربوط به سئو سایت را که به خوبی مرتفع کنید. به عنوان مثال، ممکن است که شما در صفحات خود محتوای تکراری داشته باشید. اگر بعد از بررسی های انجام شده متوجه شدید که محتوای تکراری در سایت شما وجود دارد، قبل از هر چیزی باید آن را بهبود دهید. چراکه گوگل به طور کلی duplicate content را به عنوان یک فاکتور منفی می شناسد؛ حال شما با معرفی نقشه سایت به گوگل، دقیقا کاری را انجام می دهید که به ضرر شما خواهد بود. اگر نخواهید که تمام صفحات سایت در نقشه HYML قرار داشته باشد.
این فایل متنی برگه ای از سایت است که به روند بازدید سایت از طرف موتور های جستجو کمک میکند. هدف اصلی از ساخت سایت مپ، بهبود بازدید و ایندکس صفحات سایت توسط ربات های موتور جستجو است. در این مقاله به صورت جامع در مورد ماهیت سایت مپ یا نقشه سایت، اطلاعاتی را دریافت میکنید. موتور جستجو گوگل برای یافتن صفحات سایت شما از سایت مپ استفاده می کند.
پیامهای بخش Coverage در مورد نقشه سایت
نقشه سایت XML رایجترین نقشه سایت است و در فایل robots.txt قرار میگیرد تا خزندههای گوگل و سایر موتورهای جستجو به آن دسترسی داشته باشند. برای ایجاد نقشه سایت از افزونه سئو وردپرس یعنی yoast seo استفاده میکنن. در ادامه آموزش ساخت نقشه سایت با yoast seo رو مرحله به مرحله به صورت تصویری براتون توضیح میدیم. ساخت نقشه سایت با استفاده از کدهای XML برای موتورهای جستجوی گوگل مناسب تر است. زیرا موتورهای جستجوی گوگل نقشه سایتی که با کدهای XML نوشته شده رو سریع تر Crowl میکنن. در سایت های بزرگ مثل سایت های فروشگاهی که آدرس صفحات بسیار زیاد است، نقشه سایتی که بر اساس کدهای XML نوشته شده مناسب تر است.
در صورتی که تیک گزینه Allow anonymous statistics را فعال کنید، می توانید آماری را برای سازنده برای بهبود و توسعه افزونه ارسال کنید. اگر از Yoast استفاده نمی کنید، افزونه های دیگری در وردپرس برای این منظور وجود دارند. مثلا من یک مطلب تازه ای در سایت قرار می دهم و سریع fetch می کنم .
مزایای ساخت و داشتن نقشه سایت چیست؟
تعداد این پلاگین ها بقدری است که نامبردن آنها خود چندین و چند صفحه خواهد شد. از مزایایی این روش داینامیک بودن سایت مپ و عدم نیاز به دانلود مداوم یک نسخه جدید از نقشه سایت است. تنها وب سایت های رجیستر شده در سرویس Google News بایستی نسبت به ایجاد چنین نقشه سایتی اقدام کنند. در صورتی که دارای چنین شرایطی هستید، نقشه سایتی از محتوای منتشر شد در دو روز اخیر را با حداکثر 1000 یو آر ال ایجاد نموده و آن را به گوگل معرفی نمایید.
استفاده از نقشه سایت از این جهت اهمیت دارد که به گوگل کمک می کند تا مهم ترین صفحات سایت را شناسایی کنند. با کلیک بر روی مشاهده نقشه سایت، تمامی نقشههای سایتتان به صورت لیست نشان داده میشود. موتورهای جستجوی گوگل و بینگ از فایل های Media RSS به عنوان جایگزینی برای تشخیص توضیحات متای فایل های ویدئویی استفاده می کنند. از آنجایی که بینگ نیز از این نوع فایل پشتیبانی میکند، توسعۀ Feed ویدئویی mRSS راهکاری هوشمندانه خواهد بود که از هدر رفتن وقتتان جلوگیری میکند. در صورت مشاهدهی چنین صفحهای، باید برچسب noindex را از آن حذف کنید و مجددا در نقشه سایت ثبت کنید. در صورتی که از یک CMS مانند وردپرس و افزونه یوست استفاده میکنید، این کار به صورت خودکار انجام خواهد شد.
موتورهای جستجو صفحات را در الویت قرار میدهند در نتیجه زودتر مورد بررسی قرار میگیرد. شما میتوانید یک تگ را برر روی نقشه سایت XML صفحاتی که مهممترند اضافه کنید تا موتورهای جستجو ابتدا تمرکز بیشتری بر روی صفحاتی دارای الویت انجام دهند. به زبان ساده، نقشه سایت XML لیستی از یو آر ال های وب سایت شماست. در واقع نقشه سایت مانند نقشه راه موتورهای جستجوست تا به محتوای سایت و نحوه دسترسی به آن پی ببرند. در نهایت در وب سایتتان می توانید چندین فایل نقشه سایت را در یک فایل نقشه سایت قرار هید که اغلب نام نقشه فایل اصلی sitemap-index.xml قرار داده می شود.